Najava: Obuka „Razvoj kompetencija opštinskih izabranih predstavnika u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda”
06.06.2019

Zajednica Opština Crne Gore, u saradnji sa Udruženjem za unapređenje, tretman i odvođenje otpadnih voda Crne Gore, organizuje obuku „Razvoj kompetencija opštinskih izabranih predstavnika u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda“. Obuka će se za predstavnike primorskog regiona i Prijestonice Cetinje održati 7. juna 2019. godine, sa početkom u 9.30 časova, u prostorijama Opštine Tivat. Obuka za jedinice lokalne samouprave centralnog i jednog broja sjevernog regiona će se održati u 14. juna u Podgorici, dok se za opštine sjevernog regiona obuka organizuje 20. juna u Kolašinu.

Ciljna grupa obuke su donosioci odluka u jedinicama lokalne samouprave, odnosno gradonačelnici i predsjednici opština, predsjednici skupština, odbornici, kao i zaposleni u sekretarijatima lokalne samouprave nadležnim za komunalne poslove (vodne usluge). Takođe, obuci će prisustvovati visoki i srednji menadžment vodovodnih društava i drugih relevantnih institucija.

Obuku organizujemo sa ciljem da se učesnici upoznaju sa pravnim i institucionalnim okvirom lokalne samouprave u sektoru usluga vodosnabdijevanja i da bolje razumiju svoje uloge i odgovornosti, kako bi unaprijedili pružanje usluga vodosnabdijevanja na lokalnom nivou. Učesnici zajednički razvijaju svoje kompetencije i na taj način obezbjeđuju kolaborativni pristup organizaciji i pružanju vodnih usluga na lokalnom nivou.

Trener na obuci je Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Zajednice opština Crne Gore.

Obuka se organizuje u sklopu projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda”, koji ima za cilj povećanje efektivnosti i efikasnosti vodovodnih preduzeća na zapadnom Balkanu, čime će doprinijeti poboljšanju usluga i omogućiti da veći broj građana ostvari pravo na pristup vodi za piće i sanitarnu upotrebu i doprinijeti postizanju EU pravnih standarda koji se odnosi na oblast životne sredine.

Ovdje možete naći više informacija o samom projektu i obuci.

 

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti kontakt osobama:

  • ispred Zajednice opština:

Jelena Borozan, 020 675 244, jelena.borozan@uom.co.me

 

  • ispred Udruženja za unapređenje, tretman i odvođenje otpadnih voda:

Andrija Simović067 77 33 23, simovic23@gmail.com

 

 

Kategorija: