Održana VI sjednica Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi
27.01.2012

U Podgorici je 26. januara 2012. godine, u prostorijama Uprave za kadrove, održana  VI sjednica Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi.

Sjednicom Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi predsjedavao je Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović. Gradonačelnik Bogdanović je izabran za  Predsjednika Skupštine Zajednice opština  23. decembra 2011. godine, po osnovu koje funkcije će u narednom  periodu obavljati i funkciju Predsjednika Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi.

Sjednici Nacionalnog savjeta prisustvovali su članovi:  pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Mladen Jovović, predsjednik opštine Danilovgrad Branislav Đuranović, direktorica Uprave za kadrove Svetlana Vuković, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove Jadranka Đurković.

Pored članova Nacionalnog savjeta, sjednici su prisustvovali i generalni sekretar Zajednice Rajko Golubović i njegov pomoćnik Ljubinka Radulović.

Nacionalni savjet za obuku u lokalnoj samoupravi razmatrao je i usvojio godišnji Izvještaj o  obukama u lokalnoj samoupravi u 2011. godini i  donio Plan obuka za  period februar-april 2012. godine.

Planom obuka planirano je da održi  9 obuka za zaposlene u lokalnoj samoupravi, na sljedeće teme: “Upravljanje ljudskim resursima”, “Revizija budžetskih sredstava u lokalnoj samoupravi” i u oblasti borbe protiv korupcije obuka na temu “ Plan integriteta”. Obuke će se održati u Podgorici, Bijelom Polju i Baru u terminima koji će biti dogovoreni sa predavačima.

Uprava za kadrove i Zajednica opština, u cilju planiranja i organizovanja obuka za naredni period, pripremiće upitnike koje će dostaviti svim opštinama, na osnovu kojih će utvrditi prioritene obuke i  lokalne službenike i namještenike koji će pohađati obuke.

Izvještaj o obukama u lokalnoj samoupravi (.pdf)

Plan obuka za lokalnu samoupravu za period februar-april 2012. (.pdf)