Održan sastanak sa predsjednicima opština
25.11.2022

Na inicijativu vršioca dužnosti Generalnog sekretara Refika Bojadžića, danas je u Zajednici opština održan sastanak sa predsjednicima opština. Učesnici sastanka upoznati su sa aktuelnom situacijom i izazovima sa kojima se suočava Zajednica opština u svom radu nakon 36-te sjednice Upravnog odbora održane elektronskim putem i odlukama koje su donešene na toj sjednici.

Na sastanku je izražen jedinstven stav o potrebi da se kroz češću i neposrednu komunikaciju i dijalog obezbijedi visok stepen saglasnosti oko svih pitanja važnih za rad Zajednice. Takođe, učesnici sastanka su iskazali spremnost da zajednički rade na očuvanju jedinstva u zajedničkom djelovanju opština prema državnim organima po svim pitanjima važnim za rad opština i njihovo uspješno funkcionisanje.

U tom pravcu, dogovorene su konkretne aktivnosti koje treba preduzeti da se sazove i pripremi sjednica Upravnog odbora Zajednice opština na kojoj bi se razmatrala sva važna pitanja za dalji rad Zajednice i donijele odgovarajuće Odluke.

Sastanku su prisustvovali predsjednici iz 16 jedinica lokalne samouprave.

Kategorija: