Dragoslav Šćekić i Ranko Mišnić potpredsjednici Upravnog odbora
17.12.2020

Upravni odbor Zajednice opština održao je svoju dvadeset sedmu sjednicu 17.12.2020. godine na kojoj su razmatrani materijali i donošene odgovarajuće odluke iz njegove nadležnosti. Zbog aktuelne epidemiološke situacije i mjera za sprječavanje širenja virusa COVID 19, sjednica je održana elektronskim putem.

Upravni odbor je donio Odluku da se za potpredsjednike Upravnog odbora izaberu Dragoslav Šćekić, predsjednik Opštine Berane i Ranko Mišnić, predsjednik Opštine Mojkovac, na mandatni period od dvije godine.

Imajući u vidu da je prethodnom sazivu Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope istakao mandat, Kongres je pozvao sve zemlje članice Savjeta Evrope da pristupe imenovanju novih delegacija u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope. U skladu sa ovim zahtjevom, Upravni odbor Zajednice opština je donio Odluku da se za članove Delegacije Crne Gore u Kongresu izaberu: Petar Smolović, predsjednik Opštine Bijelo Polje, Slađana Vujačić, zamjenica gradonačelnika Glavnog grada Podgorica i Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor, dok su za zamjene članova izabrani: Stevan Katić, predsjednik Opštine Herceg Novi, Samir Agović, predsjednik Opštine Petnjica i Tanja Stajović, predsjednica opštine u okviru Glavnog grada – Golubovci. Sekretarijat Zajednice opština će o sastavu Delegacije upoznati Ministarstvo vanjskih poslova i Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope.

Upravni odbor je donio Finansijski plan Zajednice za 2021. godinu, kao i Strategiju zajedničkog zastupanja 2021-2025 Zajednice opština i Udruženja vodovoda Crne Gore. Opšti cilj Strategije zajedničkog zastupanja Udruženja vodovoda i Zajednice opština je zastupanje i zaštita interesa njihovih članica i stvaranje povoljnog okruženja za poslovanje u sektoru voda. Ovim dokumentom se definišu prioriteti i zajedničke aktivnosti prema Vladi i drugim relevantnim tijelima, međunarodnim finansijskim institucijama i donatorima  usmjereni na podizanju efikasnosti poslovanja vodovodnih društava i unapređenje kvaliteta pružanja usluga korisnicima, kao i jačanje ukupnih kapaciteta vodovodnih društava i jedinica lokalne samouprave u oblasti vodnih usluga.

Strategija zajedničkog zastupanja 2021-2025

Kategorija: