Izabrani Generalni sekretar i pomoćnica Generalnog sekretara Zajednice opština Crne Gore
15.12.2017

Upravni odbor Zajednice opština, na sjednici održanoj 13.12.2017.godine, izabrao je Refika Bojadžića za Generalnog sekretara Zajednice opština i Vanju Starovlah za pomoćnika Generalnog sekretara za oblast međunarodne saradnje i evropskih integracija.

 Upravni odbor je razmatrao Izvještaj Komisije o postupku sprovedenom po javnom konkursu za izbor Generalnog sekretara Zajednice opština sa predlogom Odluke o izboru kandidata. Nakon rasprave i pune podrške za rezultate ostvarene u prethodnom mandatnom periodu, Upravni odbor je za Generalnog sekretara Zajednice opština imenovao Refika Bojadžića, dipl. pravnika, na mandatni period od četiri godine.

Upravni odbor je ocijenio da su u prethodnom mandatnom periodu realizovane ključne aktivnosti i ostvareni ciljevi utvrđeni na organima Zajednice kao strateški važni za rad opština i unapređenje stanja u oblasti sistema lokalne samouprave, što predstavlja dobru osnovu za dalji rad na razvoju opština. Ostvareni rezultati i jasna vizija daljeg rada i razvoja Zajednice opština, snažno preporučuju Refika Bojadžića za novi mandat Generalnog sekretara.

Upravni odbor je, takođe, dao punu podršku Odluci Generalnog sekretara da se za  pomoćnika Generalnog sekretara za oblast međunarodne saradnje i evropskih integracija izabere Vanja Starovlah, dipl. ekonomista, uz ocjenu da je svojim radom i rezultatima u ovoj oblasti zavrijedila povjerenje i podršku za ovu odgovornu poziciju.

 

Kategorija: