Konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za upravljanje Mrežom opštinskih projekt menadžera Zajednice opština
05.10.2016

mrezaU Podgorici je 05.10.2016. godine održana prva/konstitutivna sjednica Koordinacionog tima za upravljanje Mrežom opštinskih projekt menadžera Zajednice opština.

Članovi Koordinaciong tima su za predsjednika izabrali Darka Mrvaljevića, koordinatora Tima za upravljanje projektima Opštine Danilovgrad, dok je za potpredsjednicu izabrana Jelena Vujović,  savjetnik u Službi Predsjednika za praćenje i implementaciju međunarodnih projekata Opštine Nikšić.

Na sjednici je donijet  Poslovnik o radu Koordinacionog tima, kojim su uređena pravila i procedure rada Koordinacionog tima, i utvrđene su smjernice i prioriteti rada Koordinaciong tima i Mreže opštinskih projekt menadžera za naredni period.

Upravni odbor Zajednice opština imenovao je članove Koordinacionog tima za upravljanje Mrežom opštinskih projekt menadžera, na sjednici održanoj 12. jula ove godine.

_________________________________________________________________________

Uspostavljanje Mreže opštinskih projekt menadžera (Mreže) je inicirano od strane Zajednice opština, uz podršku Evropske unije, a u okviru projekta Tehničke pomoći reformi lokalne samouprave. Do novembra 2015. godine projekat tehničke pomoći je podržavao izgradnju kapaciteta Mreže. Nakon završetka projekta, Zajednica opština je u potpunosti preuzela organizaciju i obezbijedila dalje funkcionisanje Mreže.

Sve lokalne samouprave su u tom periodu imenovale svoje predstavnike u Mreži.

Cilj uspostavljanja Mreže opštinskih projekt menadžera je stvaranje platforme za stalnu razmjenu iskustava o implementaciji projekata, prvenstveno onih koji se finansiraju iz fondova Evropske unije, kao i da se pruži podrška za sticanje novih znanja učesnika učenjem jednih od drugih, gdje projekt menadžeri sa više iskustva mogu prenijeti znanje ostalima. Članovi mreže koriste svoje znanje da pomognu Zajednici opština i, prije svega, njenim članicama u programiranju EU sredstava, kao i u upravljanju odobrenim projektima.

Osnovna svrha Mreže je da podigne kvalitet projekt menadžmenta na lokalnom nivou, osiguravajući na taj način visoku apsorpciju fondova EU u zemlji.

_________________________________________________________________________

photo-4

photo-3

Kategorija: