Otvoren Regionalni biznis centar i biznis inkubator za sjeveroistok Crne Gore
16.02.2016

beraneUz podršku EU fondova u iznosu od blizu 500.000€, u Beranama je danas otvoren  Regionalni biznis centar i biznis inkubator za sjeveroistok Crne Gore, koji će omogućiti postojećim i budućim preduzetnicima iz Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Plava i Andrijevice, da se obučavaju i dobijaju informacije, tehničku i administrativnu podršku kako bi njihov biznis bio održiv i konkurentan.

“Ovaj projekat je odličan primjer načina na koji EU i sredstva koja Unija ulaže, donose vidljivu korist lokalnoj privredi i malim i srednjim preduzećima, kako u unapređenju njihovog potencijala za dugoročnu održivost tako i za povećanje šansi za zaposlenje u ovoj regiji”, istakao je Ambasador Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič na otvaranju Regionalnog biznis centra i biznis inkubatora za sjeveroistok Crne Gore u Beranama.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić naglasio je da je ova opština u proteklim godinama realizovala brojne projekte finansiranje iz EU fondova, koji su doprinijeli unapređenju lokalne infrastrukture, tehničkih i ljudskih kapaciteta. “Kroz projekte poput izgradnje novog vatrogasnog doma, nabavke vozila za komunalno preduzeća, buduće realizacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, naši građani mogu lično da osjete korist i naslute mogućnosti tokom i nakon procesa pristupanja evropskoj porodici naroda”, istakao je Predsjednik Opštine Berane.

Ambasadorka Ana Vukadinović je naglasila da i ovaj projekat pokazuje da postoje dobri kapaciteti za implementaciju evropskih projekata, koje i dalje treba jačati i poželjela da Regionalni biznis centar u budućnosti bude inkubator velikog broja dobrih ideja i uspješnih priča.

Ambasador Drobnič je na kraju izrazio nadu da će ovaj objekat postati prekretnica u stvaranju dinamične, atraktivne i konkurentne Crne Gore.

O projektu

Uspostavljanje Regionalnog biznis centra i biznis inkubatora za sjeveroistok Crne Gore omogućeno je podrškom EU fondova u iznosu od 484,866.93€. Opštine uključene u ovaj projekat su: Berane, Bijelo Polje, Rožaje, Plav i Andrijevica. Zahvaljujući ovom projektu, izgrađen je potpuno operativan Regionalni biznis centar u Beranama, identifikovani su i obučeni lokalni preduzetnici.

 

Kategorija: