Sastanak Mreže opštinskih projekt menadžera
15.09.2015

sastanak_mreza opstinskih menadzera

Dvodnevni sastanak Mreže opštinskih projekt menadžera održan je u Budvi, 14. i 15. septembra 2015. godine.

Pored predstavnika jedinica lokalne samouprave koji se bave izradom projekata – članova Mreže, sastanku su prisustvovali predstavnici Zajednice opština, Tima tehničke pomoći „Izgradnja kapaciteta lokalne samouprave u implementaciji opštinskih razvojnih grantova“ i partneri Mreže iz drugih institucija.

Prvog dana učesnicima je predstavljen Dunavski transnacionalni program, kojeg je Evropska komisija formalno usvojila 20. avgusta 2015. godine. Program promoviše ekonomsku, socijalnu i teritorijalnu koheziju u Dunavskoj regiji kroz integraciju politika u određenim oblastima. Prioritetne oblasti u ovom programu su: Inovativnost i društvena odgovornost; Životna sredina i kultura; Bolja povezanost i energetska odgovornost i Dobro upravljanje u Dunavskom regionu. Prvi poziv je otvoren 23. septembra, a trajaće do 03. novembra tekuće godine. Sve detalje u vezi sa ovim Programom možete pogledati na web stranici http://www.interreg-danube.eu/.

Tokom dva dana rada, učesnici podijeljeni u nekoliko grupa su razvijali konkretne projektne ideje za ovaj poziv. Projektne ideje su na kraju predstavljene svim učesnicima, koji su kroz diskusiju imali priliku da daju svoje sugestije, predloge i komentare o daljem radu na razvoju ideja.

Učesnici su se, takođe kroz rad u grupama, upoznali sa najznačajnijim izmjenama koje se nalaze u PRAG-u (Practical Guide) 2015, a koje se odnose na pozive za podnošenje predloga, nove odredbe i terminologiju, izmijenjenu logičku matricu, javne nabavke i sl.

Kategorija: