Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Aleksandar Bogdanović na Generalnom samitu Unije turskih opština u Istanbulu
10.09.2015

Bogdanovic IstanbulGeneralni samit Unije turskih opština, kojem su prisustvovali predstavnici više stotina gradova iz dvadesetak država Evrope, Azije i Afrike, održan je 09.09.2015. godine u Istanbulu. Samitu je, ispred Zajednice opština, prisustvovao Aleksandar Bogdanović, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština i Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, koji je, u svom obraćanju, posebno naglasio značaj regionalne saradnje.

– Želim izraziti duboku zahvalnost našim uvaženim domaćinima na pozivu zahvaljujući kojem su Cetinje i Crna Gora prisutni na današnjem događaju. Za nas, ovo predstavlja samo još jedan dodatni podstrek u cilju daljeg intenzivnog rada na međunarodnoj saradnji i povezivanju sa prijateljskim gradovima – čijih predstavnika danas, na ovom mjestu, ima na pretek. Jer, međunarodna partnerstva, od kojih direktnu korist imaju građani, od izuzetne su važnosti za budućnost ovog geografskog podneblja – kazao je on.

Gradonačelnik Bogdanović pritom je posebno pozvao predstavnike turskih gradova na jačanje odnosa u pravcu intenziviranja privredne saradnje.

– Vjerujem da ćemo se saglasiti da naša saradnja, između ostalog, treba upravo da počiva na privrednim aktivnostima. To je ključni pravac ka zajedničkom razvoju zemalja regiona – zaključio je on.

On je, kao predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore, uputio poziv za saradnju predstavnicima turskih, ali i ostalih lokalnih vlasti, prevashodno u cilju kandidovanja projekata od međusobnog značaja.

Predstavnici Unije turskih opština su takođe, tokom samita, uputili poziv subjektima iz Crne Gore da se aktivno uključe u mjere koje doprinose jačanju međunarodne saradnje.

Gradonačelnik Bogdanović na samitu Unije turskih opština u Istanbulu boravio je na poziv predsjednika te organizacije Ibrahima Karaosmanoglua.

Kategorija: