Održana XI sjednica Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi
02.04.2014

Copy of DSCF0500U  Podgorici  je 02. 04. 2014. godine održana  XI sjednica Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi. Sjednicom Savjeta je predsjedavao Branislav Đuranović, Predsjednik opštine Danilovgrad.

Sjednici su prisustvovali: Jadranka Vojinović, državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova, Miodrag Kanakraš, Predsjednik opštine Tivat, Veselin Vukčević, direktor Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove,i Jadranka Đurković, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove, Ljubinka Radulović, pomoćnik Generalnog sekretara Zajednice opština,  Blaženka Dabanović, načelnica sektora za planiranje obuka u Upravi  za kadrove  i  Peter Miklič, ekspert angažovan na projektu LOGINTS.

Savjet je usvojio Izvještaj o obukama u lokalnoj samoupravi u 2013. godini i donio  Plan  obuka za lokalnu samoupravu za period april-jul 2014.godine.

Na sjednici su razmatrani  Nacrt Strategije za profesionalni razvoj lokalnih službenika i namještenika u Crnoj Gori 2014-2018. godine i Akcioni plan za sprovođenje Strategije za profesionalni razvoj lokalnih službenika i namještenika u Crnoj Gori 2014-2015. godine, koje su zajedno pripremili predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Zajednice opština Crne Gore, Uprave za kadrove i jedinica  lokalne samouprave, u saradnji sa ekspertima angažovanim na projektu LOGINTS. Navedeni dokumenti su  dobili podršku  od Nacionalnog savjeta za obuku u lokalnoj samoupravi.

Kategorija: