Obuka na temu “Dobro upravljanje i integritet”
26.02.2014

Copy of IMG_2449Zajednica opština je u okviru realizacije Projekta „Podrška implementaciji Nacionalne trening strategije u lokalnoj samoupravi“ (LOGINTS), organizovala četvorodnevnu obuku na temu „Dobro upravljanje i integritet“. Obuka je održana u Danilovgradu, u ReSPA-i, 18-19. februara (18 učesnika iz 12 opština) i 25-26. februara 2014. Godine (12 učesnika iz 10 opština).

Obuci su prisustvovali glavni administratori, starješine organa lokalne uprave i članovi Komisije za praćenje i sprovođenja Akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Predavač na obuci je bio g-din  Henk Bruning, međunarodni ekspert iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, dobrog upravljanja i integriteta, uz učešće lokalnih trenera.

Polazeći od toga da jedinice lokalne samouprave imaju obavezu da donesu Plan integriteta, obuka je imala za cilj da pomogne učesnicima u izradi ovog dokumenta, pruži im informacije o osnovama antikorupcije i politike integriteta, kao i o međunarodnim iskustvima u oblasti dobrog upravljanja i integriteta.

 Obuci su takođe prisustvovali predstavnici OEBS misije u Crnoj Gori i Uprave za antikorupcijsku inicijativu, koji su polaznicima pružili konkretne preporuke i način uključivanja rukovodeće strukture i zaposlenih u lokalnoj samoupravi u pripremi ovog dokumenta.

 Vodič za izradu programa se može naći na veb stranici Uprave http://antikorupcija.me

Kategorija: