Konferencija “Izazovi i mogućnosti korišćenja fondova Evropske unije na lokalnom nivou u Crnoj Gori“
13.06.2013

andrija pejovic - ambasador13. jun 2013. – U organizaciji UNDP Crna Gora, danas je održana je konferencija Izazovi i mogućnosti korišćenja fondova Evropske unije na lokalnom nivou u Crnoj Gori.

Cilj ove konferencije je bio da se pruži više informacija o mogućnostima korišćenja sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije, kroz neposredna iskustva Slovenije, Bugarske i Hrvatske u ovoj oblasti, pri čemu su prezentovane dobre prakse i izazovi koji stoje pred opštinama.

Konfrenciju su otvorili ambasador Aleksandar Andrija Pejović, državni sekretar za evropske integracije, glavni pregovarač za vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU i Rastislav Vrbenski, stalni koordinator Sistema UN-a i stalni predstavnik UNDP-a u Crnoj Gori.

Andre Lis, šef Sektora za implementaciju projekata u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, predstavio je izazove i mogućnosti korišćenja EU fondova na lokalnom nivou u Crnoj Gori iz perspektive Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, dok je Argirios Pisiotis, šef Sektora za III komponentu IPA, govorio o ključnim izazovima za crnogorske lokalne samouprave u programskom periodu 2014-2020 -na osnovu iskustava novih država članica.

U okviru konferencije predstavljena su i iskustva Hrvatske i Slovenije u procesu programiranja i pripreme lokalnih vlasti za EU fondove, kao i izazovi za opštine u kontroli i reviziji projekata u programskom periodu IPA 2014-2020.

Kategorija: