Dvanaesti broj biltena “Naša Zajednica”
30.04.2013

ZOCG12 -dizajn_small30. april 2013. – Iz štampe je izašao dvanaesti broj biltena Zajednice opština Crne Gore “Naša Zajednica”.

Značajno mjesto u ovom biltenu je dato aktivnostima koje su radna tijela i organi Zajednice opština Crne Gore preduzeli na planu kvalitetnijeg rješavanja pitanja uređivanja građevinskog zemljišta. Čitaoci su informisani i o brojnim sjednicama koje su u Upravni odbor i Skupština Zajednice opština, kao i nadležne komisije u prethodna tri mjeseca održali. Bilten sadrži i intervju sa Predsjednikom opštine Žabljak Isailom Šljivančaninom, kao i aktivnosti iz pojedinih crnogorskih lokalnih samouprava.

Takođe, u biltenu je bilo riječi o novim propisima kojim se regulišu pitanja službenih zvanja lokalnih službenika i namještenika, a najavljene su i izmjene sistemskog Zakona o lokalnoj samoupravi. Imajući u vidu strateški razvojni put ka Evropskoj uniji, „Naša Zajednica“ će, počev od ovog broja, pripremati edukativne tekstove o najznačajnijim pitanjima evropskih integracija. Značajna pažnja je posvećena i pitanjima iz domena upravljanja otpadom, a predstavljen je i Model usklađenog Akcionog plana za borbu protiv korupcije u lokalnoj samoupravi 2013-2014., kao i niz drugih tema.

Bilten broj 12 (PDF dokument)

Kategorija: