Opštinama predstavljen domaći i međunarodni okvir međuopštinske saradnje
07.03.2013

undp7. mart 2013 – Kancelarija UNDP-ija u Crnoj Gori, uz podršku regionalne kancelarije UNDP-ja u Bratislavi, NISPACEE organizovali su 06.03.2013. u Podgorici konferenciju posvećenu međuopštinskoj saradnji.

Na konferenciji su govorili predstavnici institucija organizatora konferencije, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Zajednice opština i gosti iz Republike Slovačke i Makedonije.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova govorili su o postojećem strateškom okviru sistema međuopštinske saradnje u Crnoj Gori i regionu. Takođe,  predstavljena su slovačka iskustva u saradnji jedinica lokalnih samouprava sa aspekta međuopštinske saradnje u oblasti finansija i ubiranja prihoda. Na konferenciji je govorio i predstavnik UNDP-ja u Makedoniji o iskustvima vezanim za međuopštinsku saradnju u toj zemlji.

Generalni sekretar Rajko Golubović govorio je o poziciji Zajednice opština u procesu podrške lokalnim vlastima za uspostavljanje različitih oblika međuopštinske saradnje sa posebnim osvrtom na dosadašnja iskustva i primjere prakse u Crnoj Gori.

Kategorija: