Održana 24 sjednica Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore
15.02.2013

DSCF0226U Podgorici je 15. februara 2013. godine održana 24. sjednica Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore. Sjednicom je predsjedavao dr Miomir Mugoša, predsjednik Upravnog odbora. Tematska sjednica Upravnog obora bila je posvećena ulozi i zadacima lokalnih zajednica u procesu pristupanja Evropskoj Uniji.

Uvažavajući značaj pune informisanosti lokalnih zajednica o procesu pristupanja Evropskoj Uniji i projektima koji se iz sredstava EU realizuju na lokalnom nivou članovima Upravnog odbora obratio se šef delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, ambasador Mitja Drobnič. Gospodin Drobnič je ohrabrio lokalne samouprave da svojim zalaganjem unaprijede kapacitete lokalnih vlasti da potpunije i efikasnije koriste sredstva koja su na raspolaganju.

O konkretnim projektima i aktivnostima na projektima finansiranim EU sredstvima govorili su Fabio Drago tim lider za Projekat jačanje kapaciteta i podrška lokalnoj samoupravi u implementaciji razvojnih projekata i Džim Badz i Džon Džekson za projekat Podrška implementaciji Nacionalne trenig strategije za lokalnu samoupravu u Crnoj Gori.

Upravni odbor je razmatrao Izjašnjenje Komisije za društvene djelatnosti na Predlog zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti. O sadržaju i pojedinim rješenjima iz Izjašnjenja govorila je predsjednica Komisije za društvene djelatnosti gospođica Snežana Mijušković. Upravni odbor Zajednice jednoglasno je podržao Izjašnjenje Komisije i zadužio Sekretarijat Zajednice da ga dostavi nadležnom ministarstvu na razmatranje i dalje postupanje.

Upravni odbor je imenovao dva člana Komisije za razvoj lokalne samouprave i predstavnike Zajednice u Komisiju za praćanje i razvoj sistema fiskalne egalizacije opština.

Za članove Komisije za razvoj lokalne samouprave imenovani su: Vlahović Zoran, glavni administrator opštine Kolašin i Marina Petrić, glavni administrator opštine Bijelo Polje.

Za predstavnike Zajednice opština u Komisiju za praćenje razvoja sistema fiskalne egalizacije opština imenovani su:

– Aleksandar Bogdanović, predsjednik Skupštine Zajednice opština Crne Gore
– dr Miomir Mugoša, predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore
– Isailo Šljivančanin, predsjednik Nadzornog odbora Zajednice opština Crne Gore
– Rajko Golubović, generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore i
– Mitar Matijašević, predsjednik Komisije za finansiranje lokalne samouprave Zajednice opština Crne Gore.

Kategorija: