Posjeta Opštini Rožaje
15.06.2012

Tim konsultanata Zajednice opština, u relizaciji zajedničkog Projekta OEBS-a i Zajednice opština, posjetio je Opštinu Rožaje u periodu od 11. do 14. juna 2012.

Posjeta Opštini Rožaje sprovodi se u cilju sagledavanja stanja u pogledu implementacije „Standarda javne etike u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori”. Navedenim dokumentom, koji je urađen uz ekspertsku pomoć Savjeta Evrope i finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, utvrđeni su standardi transparentne i odgovorne lokalne samouprave. U okviru svakog standarda utvrđena su tri nivoa – osnovni, srednji i napredni, i zahtjevi koje treba da ispune lokalne samouprave, u okviru svakog nivoa.

Tim konsultanata Zajednice opština čine: Ljubinka Radulović, pomoćnik Generalnog sekretara Zajednice opština, Refik Bojadžić, predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje i Jovanka Laličić, Glavni administrator u Opštini Tivat.

Prilikom posjete sproveden je veći broj aktivnosti, radionica i sastanaka, sa rukovodećom strukturom, izabranim predstavnicima, lokalnim službenicima i namještenicima, predstavnicima javnih službi koje osniva država i opština, predstavnicima građana, civilnog i privatnog sektora.

Tim konsultanata će u toku mjeseca juna još jedanput posjetiti Opštinu Rožaje, kada će rukovodstvu Opštine prezentovati ocjene sa preporukama u pogledu transparentnosti rada.

Kategorija: