Održan okrugli sto na temu „Kroz eliminisanje biznis barijera na lokalnom nivou podstaći razvoj biznisa”
15.06.2012

U Ulcinju je 14. juna, u organizaciji Montnegro Biznis Alijanse (MBA), Zajednice opština Cne Gore i učešće Opštine Ulcinj, organizovan Okrugli sto na temu „Kroz eliminisanje biznis barijera na lokalnom nivou podstaći razvoj biznisa“.

Na Okruglom stolu su učestvovali privrednici iz Opštine Ulcinj, kao i predstavnici njihovih udruženja i asocijacija.

Učesnike je pozdravio Predsjednik opštine Ulcinj, g-din Nazif Cungu koji je govorio o aktivnostima koje realizuje i budućim inicijativama i aktivnostima koje će ova opština preduzeti na planu uklanjanja barijera i stvaranja uslova za razvoj biznisa.

U ime organizatora na Okruglom stolu su govorili Zoran Vulević, savjetnik u Montenegro Biznis Alijansi, Goran Nikolić, predstavnik Ministarstva ekonomije i Ljubinka Radulović, pomoćnik Generalnog sekretara Zajednice opština.

Zoran Vulević, ispred Montenegro Biznis Alijanse, je govorio o tome da su postignuti određeni rezultati na planu uklanjanja biznis barijera i da ovaj proces, imajući u vidu kontekst postojećih društvenih okolnosti, nove poslove i aktivnosti, treba da traje u kontinuitetu.

Ljubinka Radulović je ukazala na ulogu Zajednice opštine u cilju stvaranja odgovarajućeg pravnog i finansijskog okvira lokalne samouprave i aktivnosti koje preduzima Zajednica opština na planu stvaranja uslova za razvoj preduzetništva i bržeg lokalnog ekonomskog razvoja.

Goran Nikolić je, ispred Ministarstva ekonomije, govorio o aktivnostima na državnom nivou koje su preduzete na planu uklanjanja biznis barijera, ulozi i aktivnostima Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta, podršci za formiranje biznis zona, sprovedenoj reviziji zakonskih propisa, novim kreditnim linijama koje stimulativno djeluju na razvoj biznisa i drugom.

Montenegro Biznis Alijansa će pripremiti zaključke sa Okruglog stola koji će biti dostavljeni svim učesnicima.