Održana XX sjednica Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore
16.12.2011

U Podgorici je 16.12.2011. godine održana XX sjednica Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore. Sjednicom je predsjedavao g. Žarko Pavićević, predsjednik Upravnog odbora.

Zbog značaja tema koje su razmatrane, sjednici su, osim članova Upravnog odbora i predstavnika lokalnih samouprava koji ne participiraju u ovom organu prisustvovali i: Siniša Stanković, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma, Biljana Šćekić, pomoćnik ministra finansija i Jadranka Vojinović, direktorica d.o.o. PROCON.

Na sjednici se, na zahtjev Ministarstva održivog razvoja i turizma govorilo o problemu održivog finansiranja d.o.o PROCON, u kom pravcu je Upravni odbor donio odgovarajuću preporuku lokalnim samoupravama u smislu razmatranja mogućnosti pružanja finansijske podrške ovom privrednom društvu.

Upravni odbor utvrdio je u formi Predloga Strateški plan Zajednice opština za period 2011–2016. god, kao i Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Zajednice.

Upravni odbor razmatrao je Inicijativu za povjeravanje lokalnim samoupravama poslova premještanja vozila koju je podržalo 12 opština, te Inicijativu predsjednika Upravnog odbora g-dina Žarka Pavićevića o izmjeni propisa kojima se utvrđuje vrijednost nepokretnosti (zemljišta) prema realnoj tržišnoj vrijednosti.

Kategorija: