Održane radionice u Tivtu i Danilovgradu na temu „Standardi javne etike u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori“
20.05.2011

U Opštini Tivat 19. maja, i Opštini Danilovgrad 20. maja održane su radionice na temu „Standardi javne etike u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori“. Radionice su bile dobro posjećene. Učesnici radionica su bili iz reda izabranih predstavnika, funkcionera, starješina organa lokalne uprave, sekretari skupština opština i svih kategorija zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

Pored navedenih lica na radionici u Danilovgradu su učestvovalii Predsjednik i Sekretar Etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere Opštine Nikšić, sa kojima će konsultanti Zajednice opština razgovarati prlikom posjete Opštini Nikšić, koja aktivnost će se u okviru načina korišćenja „Standarda javne etike u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori“ obaviti 25. i 26. maja tekuće godine.

Za sve učesnike bila je organizovana vježba po pojedinim standardima: transparentno pružanje usluga, konsultovanje korisnika usluga u procesu donošenja odluka, odgovornost, profesionalizam, transparentno donošenje odluka i liderstvo i dobijeni su rezultati o tome gdje se, u odnosu na postavljene standarde, jedinice lokalne samouprave nalaze. Ovi rezultati poslužiće za preduzimanje konkretnih aktivnosti jedinica lokalne samouprave za dostizanje utvrđenih standarda i za planiranje budućih aktivnosti Zajednice opština na ovom planu radi pružanja pomoći jedinicama lokalne samouprave da postignu visok nivo transparentnosti, odgovornosti i efikasnosti u svom radu.

Kategorija: