Posjeta Tima kolega Opštini Danilovgrad
18.12.2010

Program „Razvoj odgovornog rukovođenja u lokalnoj samoupravi“ koji u ovoj godini realizuje Zajednica opština uz podršku OEBS-a, sproveden je u opštini Danilovgrad od 13-17. decembra 2010. godine.

Program je realizovan preko Tima kolega u sastavu: Veselin Bakić, Predsjednik opštine Andrijevica i Predsjednik Skupštine Zajednice opština kao vođa Tima kolega; Zdravko Gvozdenović, potpredsjednik opštine Bar, član; Jovanka Laličić, savjetnik Predsjednika opštine Tivat, član; Svetlana Gažević, sekretar Skupštine opštine Bar, član; Milika Ostojić, Glavni administrator Opštine Žabljak, član; Sanja Maslenjak, samostalni savjetnik u MUPJU – sektor za lokalnu samoupravu, pridruženi član i Ljubinka Radulović, pomoćnik sekretara Zajednice opština, menadžer za ocjenu.

Program posjete je dobro organizovan, a Timu kolega pružena puna podrška od strane rukovodstva Opštine u realizaciji planiranih aktivnosti prilikom posjete.

Na kraju posjete, 17. decembra, Tim kolega je učesnicima u Programu izvršio prezentaciju i saopštio svoje prve ocjene u odnosu na Kriterijume za uporednu procjenu kapaciteta lokalne samouprave u Crnoj Gori. Tom prilikom Tim je dobio odgovor da je posjeta izvršena u pravo vrijeme, da su istaknute sve dobre strane u radu Opštine, a učesnici su u komentarima iskazali spremnost za pokretanje odgovarajućih inicijativa i aktivnosti za realizaciju datih preporuka i dostizanje najviših standarda u skladu sa utvrđenim Kriterijumima.

U skladu sa pravilima za sprovođenje Programa, konačne ocjene Tim će dati u formi Izvještaja i dostaviti Predsjedniku opštine.

Kategorija: