Predstavnici Zajednice opština obišli djelove Šavnika pogođene poplavama
08.10.2024

Predsjednik Odbora za finansiranje lokalne samouprave Zajednice opština Crne Gore (ZOCG) i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predstavnici Opštine Bar, kao i generalna sekretarka ZOCG Mišela Manojlović posjetili su sela na području Opštine Šavnik koja su pogodile velike poplave prošle sedmice.  Rijeka Komarnica, koja se izlila iz korita, odnijela je most i uništila djelove saobraćajnica, zbog čega je još uvijek odsjećeno 50 domaćinstava.

Predstavnuici Zajednice opština obišli su teren sa predsjednikom Opštine Šavnik Jugoslavom Jakićem i razgovarali sa mještanima, koji su ocijenili da je ovo najveća prirodna nepogoda koja je ikada zadesila Šavnik, kao i da je izostala adekvatna reakcija i pomoć države. Teren rasčišćava privatna mehanizacija, a Opština, prema riječima Jakića, nastoji da preduzme korake kako bi se spriječili novi problemi, budući da se najavljuje veliko nevrijeme i u narednim danima.

– U Zajednici opština smo solidarni, bez obzira na bilo kakve različitosti. Udružićemo se i pokušati da pomognemo Opštini Šavnik – poručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Generalna sekretarka ZOCG Mišela Manojlović upozorila je da su Šavniku potrebna brza rješenja jer će do izgradnje novog mosta na Komarnici dio domaćinstava ostati odsječen u nedostatku saobraćajne komunikacije.

Kategorija: