Srećni praznici Plužinama i Petnjici!
04.08.2024

Dvije članice naše asocijacije – opštine Plužine i Petnjica – danas proslavlju svoj praznik.

Plužine se prisjećaju 4. avgusta 1943. godine, kada su nakon herojske borbe i ogromnih žrtava konačno pobijedile fašizam i dočekale oslobođenje. To je datum koji simbolizuje samosvijest i snagu stanovnika ovog kraja i njihovu spremnost da se uvijek i bez ustupanja bore za bolji život i budućnost sebe i svojih potomaka.

Plužine su opština bogata prirodnom ljepotom i resursima koji, uz pravilno korišćenje, mogu da obezbijede brz razvoj i prosperitet svim stanovnicima. Uz bolju saobraćajnu povezanost, sigurno će postati jedna od najposjećenijih destinacija na sjeveru Crne Gore.

Petnjica je na današnji dan prije 11 godina proglašena samostalnom opštinom, čime je ovaj kraj dobio administrativnu osnovu za brži, dinamičniji i sveobuhvatniji razvoj. Nekada su ljudi odlazili iz Petnjice u potrazi za boljim životom, a danas polako počinju da joj se vraćaju. To je najbolji znak da su pred ovim planinskim krajem i njegovim vrijednim i preduzimljivim stanovništvom godine napretka.   

Plužine i Petnjica – dva bisera na dva suprotna kraja sjevera Crne Gore. Zajednica opština će dati sve od sebe da bude pouzdan parter u vašem razvoju.

Srećni praznici!

Kategorija: