Održan PR trening u okviru projekta RCDN+
14.06.2024

U okviru regionalnog projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta  u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda u jugoistočnoj Evropi (RCDN+)” u Skoplju je 11. i 12. juna održan trening iz oblasti odnosa sa javnošću u kojem su učestvovali predstavnici institucija koje participiraju u projektu iz cijelog regiona. U ime Zajednice opština Crne Gore trening je pohađala Sanja Stana Popović, a u ime Udruženja vodovoda Crne Gore projekt menadžer Andrija Simović.

Trening su vodili zaposleni u PR kompaniji Reprezent iz Skoplja, a cilj je bio upoznavanje sa ključnim konceptima strateške komunikacije projekta RCDN+.

Projekat RCDN+ sprovode tri glavna partnera – NALAS (Mreža asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope), AQUASAN (Udruženje vodovodnih preduzeća Federacije Bosne i Hercegovine) i GIZ (Njemačko društvo sa međunarodnu saradnju) posredstvom Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opštinskih usluga, a uz podršku švajcarskog Državnog sekretarijata za ekonomska pitanja (SECO) i njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ).

Partneri na sprovođenju projektnih aktivnosti su asocijacije lokalnih vlasti i udruženja vodovoda iz svih zemalja Zapadnog Balkana, a cilj projekta je unapređenje kapaciteta zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave i vodovodnih društava kako bi se doprinijelo unapređenju efikasnosti i ekonomičnosti u pružanju usluga u oblasti voda, i to kroz obuke, studijske posjete i razmjene znanja i iskustava među kolegama u tehničkoj, administrativnoj i finansijskoj oblasti.

Kategorija: