Poziv za nominaciju za program „Mladi lideri Evrope 2025”
09.05.2024
Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) dobila je poziv Komiteta Evropske unije da nominuje uspješne mlade ljude iz Crne Gore za učešće u prestižnom programu „Mladi lideri Evrope 2025”, u okviru kojeg se svake godine izabere preko 40 mladih koji imaju priliku da svojim talentima oblikuju budućnost Evrope. S obzirom na uslove kandidovanja za ovaj program, pozivamo mlade ljude od 30 do 40 godina sa uspješnim karijerama, da dostave svoje biografije ZOCG na mejl uom@t-com.me do 15. maja ove godine, kako bismo odabrali najbolje kanditate za nominaciju. 
 
Program „Mladi lideri Evrope”, pokrenula je think tank organizacija Prijatelji Evrope (Friends of Europe) iz Brisela, najprije za zemlje Evropske unije, a od 2020. godine otvoren je i za zemlje Balkana. Tim Prijatelja Evrope čine brojni sadašnji i bivši predsjednici i predstavnici Evropske komisije i parlamenta, evropski predsjednici država i premijeri. 
 
Svake godine ova organizacija u okviru projekta „Mladi lideri Evrope” bira 40-ak lidera mlađih od 40 godina koji su ostvarili profesionalne uspjehe u različitim oblastima kao što je politika, biznis, nauka, kultura, sport i mediji. Program funkcioniše kao forum za one koji su se već etablirali u okviru svojih profesija, da se sastanu, razgovaraju i sarađuju sa kolegama iz drugih oblasti. Cilj programa je promocija evropskog identiteta angažovanjem najperspektivnijih telaneta. 
 
Predstavnik Crne Gore u ovom program za 2024. godinu je preduzetnik Marko Maraš, osnivač startapa Seljak. me. Godinu prije to je bila atletičarka Marija Vuković, dok je predstavnik naše države za 2022. godinu bila Tamara Srzentić, tadašnja ministarka kulture i medija. 
 
Više detalja o programu „Mladi lideri Evrope 2025” možete pogledati ovdje: https://rb.gy/j8i41z
Kategorija: