Počela obuka za pisanje EU projekata u Pljevljima
05.04.2024

Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) u saradnji sa Opštinom Pljevlja počela je juče u ovoj lokalnoj samoupravi četvorodnevnu obuku osnovnog nivoa za izradu i upravljanje projektima koji se finansiraju iz pristupnih fondova Evropske unije. Obuka je namijenjena zaposlenima u lokalnoj upravi i preduzećima, a izvode je projekt menadžerke ZOCG Maja Pešić i Simona Bošković.

Tokom obuke zaposleni će sticati znanja o tome kako da pripreme dobre projekte i naprave timove koji bi radili na njihovoj realizaciji. Drugi dio četvorodnevne obuke, koja se realizuje u saradnji sa menadžerkom Opštine Pljevlja Ljiljanom Đondović, zakazan je za 18. i 19. april. Đondović je istakla da je Opština Pljevlja i u prethodnom periodu imala snažnu podršku od Zajednice opština, napominjući da su ovakve obuke veliki doprinos za tu lokalnu samoupravu.

Nakon osnovne, moguće je organizovati i naprednu obuku za implementaciju EU projekata, a Zajednica opština stoji na raspolaganju svim lokalnim samoupravama da organizuje obuku za njihove zaposlene. 

Kategorija: