POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI SA NVO BICIKLO.ME
02.03.2023

Zajednica opština Crne Gore i NVO Biciklo.me danas su dogovorili principe budućeg zajedničkog djelovanja u oblasti lokalnog održivog razvoja. Svečanim potpisivanjem Sporazuma o saradnji konkretizovani su vidovi zajedničkog djelovanja Zajednice opština i ove nevladine organizacije kroz projekte, povezivanje jedinica lokalne samouprave i civilnog društva, afirmisanje učešća građana u planiranju razvoja lokalnih zajednica u ovoj oblasti, pružanje tehničke podrške lokalnim samoupravama u izradi i sprovođenju strateških planova, zajedničko formulisanje predloga i inicijativa za unapređenje pravnog okvira, zajedničku organizaciju skupova na teme od značaja za održivi razvoj lokalne samouprave, realizaciju obuka, pripremu i distribuciju  materijala, preporuka i sl.

Sporazum je u ime Zajednice potpisala generalna sekretarka, Mišela Manojlović, a u ime NVO Biciklo.me izvršni direktor, Blažo Crvenica.

Na sastanku bilo riječi i o budućim pravcima zajedničkog djelovanja na povezivanju eko, ruralnog i zdravstvenog turizma u crnogorskim opštinama, uz predhodnu izradu studije izvodljivosti, a sumirali su se i efekti Regionalnog projekta za održivu urbanu mobilnost „SUMSEEC II“, koji je u Crnoj Gori sprovodio GIZ (OFR-EE),uz podršku Zajednice opština.

Sastanku su prisustvovali i Marija Kljajić, sekretarka Odbora za prostorno planiranje u Zajednici opština CG i Stefan Bulatović, ekspert za održivu urbanu mobilnost, NVO Biciklo.me

Kategorija: