ZAJEDNICA OPŠTINA ORGANIZUJE KONFERENCIJU “E-UPRAVA NA LOKALNOM NIVOU”
17.02.2023

U organizaciji Zajednice opština Crne Gore, uz podršku EU TAIEX instrumenta, u Budvi, od 21 .februara do 22. februara, će se održati konferencija “E -uprava na lokalnom nivou”, na kojoj će učesnici podijeliti svoja iskustva u razvijanju i implementaciji koncepta digitalne transformacije.

Na otvaranju konferencije obratiće  se Mišela Manojlović, generalna sekretarka ZOCG , Ana Novaković – Đurović, ministarka u Vladi Crne Gore, Dragiša Janjušević, državni sekretar, Ministarstvo javne uprave i Orlando Fusco, ispred Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

O   primjeni i  pristupu upravljanja na više nivoa za e-upravu, e-usluge na lokalnom nivou, otvorenim podacima i transparentnosti govoriće eksperti iz regiona, Zoran Cetinjanin, načelnik za informacione tehnologije grada Karlovca, Hrvatska, mr Peter Geršič načelnik kancelarije za razvojne projekte grada Novo Mesto, Slovenija,  mr Stjepan Ćavar viši stručni saradnik za lokalni razvoj i fondove Evropske unije, Razvojna agencija Dubrovnika- DURA, grad Dubrovnik, Hrvatska i Željana Burazin voditeljica Odsjeka za Smart City i informatiku grada Splita, Hrvatska.

 

Kategorija: