Radna posjeta predstavnica Zajednice opština Crne Gore Prijestonici Cetinje
09.02.2023

Danas je u Prijestonici Cetinje održan sastanak gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića i njegovih saradnika sa predstavnicama Zajednice opština Crne Gore.

Teme sastanka bile su upoznavanje Zajednice sa ključnim problemima sa kojima se suočava Prijestonica Cetinje u ostvarivanju svojih funkcija i predstavljanje podrške koju Zajednica opština može pružiti u rješavanju tih problema. Predstavnice Zajednice prezentovale su ulogu, značaj i podršku koju pružaju u raznim oblastima i rezultate koje su ostvarili u prethodnom periodu.

„Zajednica opština će jačati administrativne kapacitete i ponuditi sve raspoložive mehanizme (normativne, finansijske, ekspertske, i dr.) u cilju podsticanja bržeg razvoja Prijestonice“, poručila je Generalna sekretarka Zajednice opština Mišela Manojlović.

Tokom sastanka utvrđeni su konkretni problemi sa kojima se Prijestonica Cetinje suočava u svakodnevnom funkcionisanju. Zajednica opština izrazila je spremnost da pruži snažnu podršku Prijestonici u svim oblastima koje ta asocijacija pokriva, uključujući povlačenje sredstava iz EU fondova, podršku u oblasti profesionalnog usavršavanja službenika zaposlenih u Prijestonici, djelovanje na izmjene normative, kao i svakodnevno pružanje potrebnih informacija.

Na sastanku je istaknut i jedinstven stav o potrebi umrežavanja i unapređenja komunikacije među eksperatima sa lokalnog nivoa u svim oblastima, u cilju razmjene znanja, stručnog mišljenja i iskustava.

Gradonačelnik Nikola Đurašković izrazio je zadovoljstvo organizovanjem sastanka, iskazavši namjeru da inicira određene teme i konsultacije sa Zajednicom za oblasti u kojima Prijestonici mogu biti podrška.

Predstavnici Prijestonice su pohvalili izuzetno korisnu komunikaciju sa Zajednicom u prethodnom periodu i ukazali na spremnost da zajednički rade na očuvanju jedinstva u zajedničkom djelovanju opština prema državnim organima po svim pitanjima od zajedničkom interesa.

U radnoj posjeti ispred Zajednice opština učestvovale su Mišela Manojlović, Generalna sekretarka, Sanja Živković, sekretarka Odbora za komunalne djelatnosti i životnu sredinu, Žana Đukić, sekretarka Odbora za finansiranje lokalne samouprave i Ivana Nedović, sekretarka Odbora za društvene djelatnosti.

Kategorija: