Saradnjom opština i vodovodnih društava do unapređenja pružanja vodnih usluga
14.04.2022

Zajedničkim radom sa fokus grupom, Zajednica opština Crne Gore i Udruženje vodovoda Crne Gore, 13-14. aprila 2022. godine u Kolašinu, pripremali su Smjernice i knjige procedura – dokument kojim će se omogućiti jačanje saradnje i olakšati komunikacija između opština i vodovodnih društava.

Fokus grupu činili su prestavnici Glavnog grada Podgorice i opština Bar, Bijelo Polje i Nikšić, kao i predstavnici vodovodnih društava Bijelog Polja, Tivta i Mojkovca.

Tokom intezivne diskusije u okviru radnih sesija, izrađena je mapa aktera ključnih za odvijanje komunikacionih procesa koji se ostvaruju u procesu donošenja akata i drugih odluka od značaja za upravljanje vodnim uslugama, te identifikovani ključni segmenti komunikacije, komunikacioni kanali za svaki segment, kao i izazovi koji mogu ugroziti nesmetano odvijanje komunikacionih procesa.

Dvije asocijacije u narednom periodu čeka rad na finalizaciji Smjernica i knjiga procedura, nakon čega će dokument biti dostaljen svim članicama na korišćenje.

Radionica je organizovana uz podršku projekta “Regionalna mreža za razvoj kapaciteta u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda.“

Kategorija: