Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Dušan Raičević izabran za potpredsjednika NALAS-a
13.04.2021

Dušan Raičević, predsjednik opštine Bar i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština izabran je danas za potpredsjednika Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistične Evrope (NALAS), na 16. Generalnoj skupštini NALAS-a.

Generalnu skupštinu NALAS-a je otvorila Maja Sandu, predsjednica Republike Moldavije, koja ove godine preuzima predsjedavanje NALAS-om.  Na otvaranju je govorio i predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Leendert Verbeek, kao i Generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu.

Na sjednici Generalne skupština NALAS-a jednoglasno je izabrano novo Predsjedništvo NALAS-a. Za novu predsjednicu NALAS-a izabrana je Tatjana Baden, gradonačelnica Selmeta (Moldavija). Pored Dušana Raičevića, za potpredsjednike su izabrani i Antonio Ratković, predsjednik opštine Sombor (Srbija) i Lokman Cagirci, predsjednik opštine Bahcilar (Turska).

Obraćajući se prisutnima, Dušan Raičević je izrazio uvjerenje da će „izabrano Predsjedništvo nastaviti da podržava asocijacije lokalnih vlasti u regionu u njihovom radu i suočavanju sa izazovima koji su zajednički za sve zemlje članice NALAS-a, kao i da će podržati dalje jačanje lokalnih samouprava u regionu u njihovom odgovoru na probleme i izazove uzrokovane Covid-19 pandemijom“.

Pored izbora novog Predsjedništva NALAS-a, članovi Skupštine su usvojili Program rada i Finansijski plan NALAS-a za 2021. godinu.

Zajednicu opština Crne Gore su na Generalnoj skupštini NALAS-a predstavljali su Dušan Raičević, predsjednik opštine Bar i Igor Golubović,  predsjednik opštine Pljevlja.

 

____________________________________________________________________________________

NALAS (Network of Asssociations of Local Authorities of South East Europe) je Mreža asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Evrope. NALAS okuplja 15 asocijacija koje predstavljaju približno 9000 gradova i opština. Sjedište organizacije je u Skoplju.

Kategorija: