Zajedničkim djelovanjem do povoljnijeg okruženja za poslovanje u sektoru voda
25.12.2020

Zajednica opština i Udruženje vodovoda Crne Gore usvojili su Strategiju zajedničkog zastupanja za period 2021 – 2025. godine i time ukazale na značaj kolaborativnog pristupa i zajedničkog djelovanja u cilju snažnije zaštite interesa svojih članica i obezbjeđivanja povoljnijeg okruženja za poslovanje u sektoru voda.

Ovim dokumentom definisani su prioriteti i zajedničke aktivnosti prema Vladi i drugim relevantnim tijelima, međunarodnim finansijskim institucijama i donatorima usmjereni na podizanju efikasnosti poslovanja vodovodnih društava i unapređenje kvaliteta pružanja usluga korisnicima, kao i jačanje ukupnih kapaciteta vodovodnih društava i jedinica lokalne samouprave u oblasti vodnih usluga.

Dvije partnerske asocijacije usaglasile su se da Strategija zajedničkog zastupanja kao prioritetna pitanja utvrdi sljedeće teme:

  • Upravljanje neprihodovanom vodom
  • Upravljanje imovinom i
  • Osnaživanje saradnje između jedinica lokalne samouprave i vodovodnih društava.

Prioritetne teme će se obraditi u dokumentima o stavu, u kojima će biti definisane metode, aktivnosti zastupanja, posebni koraci, kao i Akcioni plan za realizaciju predloženih rješenja za svako prioritetno pitanje posebno.

Strategija zajedničkog zastupanja je pripremljena uz podršku projekta Regionalna mreža za razvoj kapaciteta (RCDN) u oblasti vodosnabdijevanja i tretmana otpadnih voda.

 Strategija zajedničkog zastupanja 2021-2025

 

Kategorija: