Predstavnici Zajednice opština na Skupštini ARLEM-a
23.01.2020

U Barseloni se, 22.-23. januara, održava 11. sjednica Euro-mediteranske skupštine lokalnih i regionalnih vlasti (ARLEM). Skupštinu su otvorili Ada Colau Ballano, Gradonačelnica Barselone i Karl- Heinz Lambertz, predsjednik Komiteta regiona EU. 

Članovi ARLEM-a su usvojili  Akcioni plan za naredni mandat, Program rada za 2020. godinu, kao i niz izvještaja i preporuka. 

Među izvještajima o kojima se diskutovalo su i Izvještaj o plavoj ekonomiji za lokalne i regionalne vlasti na Mediteranu i Izvještaj o regionalnim integracijama na Mediteranu. Članovi ARLEM-a su, takođe, diskutovali o uticaju klimatskih promjena u području Sredozemlja, kao i o ulozi lokalnih vlasti u izgradnji partnerstava za održivi razvoj gradova.

U radu ARLEM-a učestvuje Dušan Raičević, predsjednik Opštine Bar, koji je član Skupštine ARLEM-a u ime Zajednice opština Crne Gore i Vanja Starovlah, pomoćnik Generalnog sekretara Zajednice opština za  međunarodnu saradnju i evropske integracije.

ARLEM je Euro-mediteranska skupština lokalnih i regionalnih vlasti, predstavnika Evropske unije i zemalja Mediterana.

ARLEM je osnovan sa ciljem održavanja političkog dijaloga i međuregionalne saradnje zemalja koje se nalaze na Mediteranu.

 

Kategorija: