Drugi sastanak Koordinacionog tima za upravljanje Mrežom opštinskih projekt menadžera
17.01.2017

IMG_9259Danas je u Podgorici održan II sastanak Koordinacionog tima za upravljanje Mrežom opštinskih projekt menadžera. Na sastanku su razmatrani predlozi za Akcioni plan za 2017. godinu za sprovođenje Strategije informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2014-2018, kao i trenutno otvoreni konkursi i sagledavanje mogućnosti za prijavljivanje.

Strategija informisanja javnosti o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji 2014-2018 ima za cilj da doprinese boljem razumijevanju procesa evropske integracije kod građana i da obezbijedi podršku procesu pristupanja Crne Gore EU. Ona se detaljno razrađuje godišnjim akcionim planovima, koje priprema Ministarstvo evropskih poslova i evropskih integracija u saradnji sa partnerima, među kojima je i Zajednica opština Crne Gore, a usvaja ih Vlada Crne Gore.

Za Akcioni plan za 2017. godinu na sastanku je pripremljeno 15 predloga aktivnosti koje će sprovesti Zajednica opština i Mreža opštinskih projekt menadžera, među kojima je i nastavak zajedničkog rada na pripremi projektnih ideja za pozive koji će biti otvoreni u ovoj godini, organizovanje dvije konferencije, jedne koja će biti posvećena poziciji lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija i druge koja će biti donatorskog tipa na kojoj će se predstaviti razvojni projekti lokalnih zajednica i mogućnosti za njihovo finansiranje.

Koordinacioni tim je razmatrao i trenutno otvorene pozive na kojima mogu učestvovati lokalne samouprave. Linkovi za trenutno otvorene pozive su sljedeći:

http://www.danube-capacitycooperation.eu/news/prospects-for-funding-of-small-and-medium-sized-projects-in-2017

http://www.danube-capacitycooperation.eu/danube-strategic-project-fund

http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/funding_en

http://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding_en

Kategorija: