Konstituisana Komisija za prostorno planiranje Zajednice opština Crne Gore
02.12.2016

sjednica-kom-za-finKonstitutivna sjednica Komisije za prostorno planiranje Zajednice opština održana je 01.12.2016. godine u Podgorici.

Na konstitutivnoj sjednici, za predsjednika Komisije izabran je Nebojša Adžić, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić, dok je za potpredsjednicu Komisije izabrana Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat.

Odlukom Upravnog odbora Zajednice opština, pored Nebojše Adžić i Tatjane Jelić, u sastav Komisije imenovani su i Marko Lalević, sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Opštine Berane, Vladimir Gardašević, sekretar Sekretarijata za planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi, Mira Čolović, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Pljevlja; Jović Marković, sekretar Sekretarijata za uređenje prostora Opštine Mojkovac i Zorica Rakčević, rukovodilac Sektora  za planiranje prostora u Sekretarijatu za planiranje prostora i zaštitu životne sredine Glavnog grada Podgorica.

Mandat predsjednika, potpredsjednice i članova Komisije, saglasno Statutu Zajednice i Odluci Upravnog odbora, traje četiri godine.

Komisija je donijela Poslovnik o radu Komisije za prostorno planiranje Zajednice opštine, a na zajedničkoj sjednici sa Komisijom za finansiranje lokalne samouprave razmatran je i utvrđen Model Odluke o naknadi za korišćenje prostora za neformalne objekte, koji će uz određenu doradu biti dostavljen jedinicama lokalne samouprave na korišćenje kao pomoć u pripremi opštinskih odluka.

Kategorija: