Proljećna sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope
24.03.2016

sjednica KLRVE 24 mart 2016 StrazburU Strazburu se od 22. do 24. marta 2016. održava 30. sjednica Kongresa lokanih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, posvećena pitanjima etike i transparentnosti na lokalnom i regionalnom nivou.

Kongres će takođe razmatrati integraciju migranata na lokalnom nivou, kao i pitanja koja se odnose na „Interno raseljena lica: skriveno lice izbjegličke krize”. Agenda uključuje i dvije tematske debate o ulozi lokalnih vlast,i od kojih se jedna odnosi na borbu protiv trgovine ljudima, a druga na izazove u kreiranju interkulturalnih društava na lokalnom nivou.

Kao dio monitoringa implementacije Evropske povelje o lokalnoj samoupravi, Kongres će razmatrati izvještaje o stanju lokalne i regionalne demokartije u Francuskoj i Slovačkoj, kao i u Jermeniji, Gruziji i Ukrajini.

Na 30. sjednici Kongresa učestvuju i članovi Delegacije Crne Gore Aleksandar Bogdanović, Gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine Opštine Nikšić i Zenepa Lika, potpredsjednica Opštine Ulcinj.