Radionica “Program urbanog partnerstva – Jačanje jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi “
28.01.2016

Program urbanog partnerstva Svjetske banke i Republike Austrije (UPP II) u Podgorici (hotel Ramada, sala Medun) 11.02.2016. godine organizuju radionicu “Program urbanog partnerstva – Jačanje jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi “.

Program urbanog partnerstva je otpočeo sa radom u februaru 2015. godine, a cilj programa je jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi i pružanja praktičnih alatki lokalnim izabranicima i službenicima za efikasno upravljanje urbanim razvojem u svrhu inkluzivnog i održivog rasta.

Program urbanog partnerstva (UPP II) ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih uprava i nudi participatorne pristupe i alatke u tri programske komponente: (1) Samoprocjena finansija lokalnih uprava, (2) Društvena odgovornost i (3) Inicijativa za izgradnju integriteta. Ovakav pristup omogućava unapređenje dobrog javnog upravljanja, uključujući poboljšanje odgovornosti, transparentnosti, efikasnosti i povjerenje građana/ki, poslovnih subjekata i investitora. Obzirom da se implementira u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji UPP II nudi mogućnosti za regionalno umrežavanje i razmjenu iskustva između lokalnih uprava koje učestvuju u programu.

Cilj radionice je prezentovati sadržaj sve tri programske komponente, praktične alatke i pristupe, te informisati opštine učesnice radionice kako da apliciraju za učešce u programu. Predviđeni učesnici radionice su donosioci odluka u lokalnim upravama Crne Gore, odnosno predsjednici/e opština, zamjenici predsjednika/ca opština, glavni administratori i drugi viši službenici u lokalnoj upravi.

Agenda radionice

Kategorija: