Obuka na temu: Vođenje postupka pred Etičkom komisijom za izabrane predstavnike i funkcionere
30.10.2015

eticke komisije (2)U okviru zajedničkog projekta OEBS-a i Zajednice opština Crne Gore, kao jedna od projektnih aktivnosti u 2015. godini, realizovana je jednodnevna obuka za članove etičkih komisija za izabrane predstavnike i funkcionere. Obuka je održana 30.oktobra 2015. godine u Podgorici. Cilj organizovanja obuke je bio pružanje pomoći jedinicama lokalne samouprave u ostvarivanju uloge i zadataka etičkih komisija u primjeni donijetih etičkih kodeksa.

Obuci je prisustvovalo 20 polaznika iz opština: Andrijevica, Bijelo Polje, Berane, Šavnik, Tivat, Ulcinj, Nikšić, Petnjica, Danilovgrad i iz Glavnog grada Podgorice. Učesnici su bili predsjednici etičkih komisija i sekretari skupština, odnosno službenici koji su zaduženi za obavljanje stručnih i administrativnih poslova za etičke komisije za izabrane predstavnike i funkcionere.

Polaznici su imali priliku da steknu potrebna znanja o načinu i postupku rada etičkih komisija, da pravilno vode postupak i da budu samostalne i nezavisne u svom radu, kako bi primjena etičkih kodeksa bila efikasna.

Programom obuke, osim teorijskog dijela, bio je predviđen i praktični rad u grupama, prilikom kojeg su učesnici izrađivali akte kojim je utvrđeno da li je bilo povrede etičkog kodeksa od strane izabranog predstavnika, odnosno funkcionera na osnovu podnijetih predstavki.

Učesnici su iskoristili obuku da razmijene iskustva i razriješe određene dileme proistekle iz dosadašnjeg rada.

Kategorija: