Proljećna sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope (KLRVE)
26.03.2015

strazbur mart 2015U Strazburu se od 24. do 26. marta 2015. održava 28. sjednica Kongresa lokanih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, posvećena odgovoru lokalnih i regionalnih vlasti na izazove u oblasti zaštite ljudskih prava.

U okviru 28. sjednice, članovi Kongresa će diskutovati o mogućim odgovorima lokalnih i regionalnih vlasti na pojačane migracije uz učešće gradonačelnika Lampeduze, Kalea i Sirta, kao i o odgovorima na rastući radikalizam u evropskim gradovima i regionima: borba protiv terorizma, antisemitizma, islamofobije i govora mržnje, uz učešće gradonačelnika Strazbura.

Na sjednici će se razgovarati i o situaciji u Velikoj Britaniji nakon škotskog referenduma, o regionalnoj dimenziji procesa decentralizacije u Ukrajini, stanju lokane i regionalne demokratije u Grckoj, Poljskoj i Norveškoj.

Na 28. sjednici Kongresa učestvuju i članovi delegacije Crne Gore Aleksandar Žuric, predsjednik opštine Bijelo Polje i šef crnogorske delegacije u Kongresu, Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Sonja Nikčević, predsjednica Skupštine opštine Nikšic.

Sjednici prisustvuje i Generalni sekretar Zajednice opština Refik Bojadžic i sekretar delegacije Vanja Starovlah.

Kategorija: