Trodnevna obuka na temu “Liderstvo i rukovođenje u lokalnoj samoupravi”
14.03.2014

respaZajednica opština je u okviru realizacije Projekta „Podrška implementaciji Nacionalne trening strategije u lokalnoj samoupravi“ (LOGINTS), organizovala trodnevnu obuku na temu „Liderstvo i rukovođenje u lokalnoj samoupravi“. Obuka je održana u Danilovgradu, u ReSPA-i, od 12. do 14. marta, a polaznici su bili iz opština južnog i centralnog regiona. Iako je ova tema značajna za jedinice lokalne samouprave, broj onih koji su pohađali obuku je bio manji nego što je očekivano. 

Predavač na obuci je bio g-din Džon Džekson, međunarodni ekspert iz oblasti upravljanja ljudskim resursima, uz podršku lokalnih trenera koji su prošli program treninga trenera (ToT program), g-đa Biljana Pinjatić i g-đica Bojana Laković.

Učesnicima su, između ostalog, predstavljeni novi pristupi liderstvu i upravljanju u lokalnoj samoupravi, kao i načini na koje se oni mogu primijeniti kod nas i doprinijeti jačanju kadrovskih kapaciteta na lokalnom nivou, zatim poboljšanju kulture opštine, jačanju radnog učinka, uspostavljanju efikasne komunikacije, a predstavljeni su i različiti stilovi rukovođenja. Seminar se odvijao uz interaktivan rad i individualne i grupne vježbe.

Ova obuka će se za opštine sjevernog regiona održati od 19. do 21. marta, takođe u ReSPA-i, u Danilovgradu.

Kategorija: