Izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi u fokusu Komisije za razvoj lokalne samouprave
06.06.2013

Copy of Kom. za razvoj lok. sam. 05.jun 20136. jun 2013. – U Podgorici je 05.06.2013. godine održana sjednica Komisije za razvoj lokalne samouprave. Sjednicom je, u skladu sa dogovorom, predsjedavao Đorđije Vukčević.

Sjednica je bila posvećena razmatranju materijala koji su, u okviru pripreme Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, pripremili predstavnici Zajednice u radnoj grupi formiranoj rješenjem ministra unutrašnjih poslova.

Osim materijala predstavnika Zajednice u radnoj grupi, Komisija je imala mogućnost da se upozna i odredi o predlogu koji je uputio, takođe u svojstvu člana grupe, profesor Bogoljub Milosavljević. Stav Komisije je da materijal koji predstavlja prvi radni tekst, koji su predložili predstavnici Zajednice u radnoj grupi, predstavlja dobar osnov i obuhvata ključne zahtjeve opština u pripremi konačnih rješenja u zakonu. Ovo posebno ako se ima u vidu da su predviđena i rješenja, odnosno poglavlje zakona koje treba da definiše radno pravni status lokalnih službenika i namještenika, što do sada nije bio slučaj.

Stav Komisije je da treba organizovati zajednički sastanak Komisije i radne grupe, na kojem će se u otvoren razgovoru  istaći svi problemi i sagledati moguća rješenja.

Kategorija: