Održan trening za članove etičkih komisija za lokalne službenike i namještenike
03.12.2012

U Podgorici je 3. 12. 2012. godine, u  organizaciji Zajednice opština Crne Gore i Kancelarije Misije OEBS-a u Podgorici , održan jednodnevni trening za članove etičkih komisija za  lokalne službenike I namještenike. Tema treninga je bila „ Vođenje postupka pred Etičkom komisijom za lokalne službenike i namještenike“.

Na treningu je predstavljen Vodič kroz postupak rada Etičke komisije za lokalne službenike I namještenike koji sadrži I niz obrazaca za praktičnu primjenu Modela – Odluke o Etičkoj komisiji za lokalne službenike I namještenike.

U praktičnom dijelu treninga za učesnike su održane praktične  vježbe  u pogledu  vođenja procedure po podnijetim pritužbama, donošenje odluke o postojanju povreda  Etičkog kodeksa, kao i  postupanja etičkih komisija I donošenje odluka u određenim  specifičnim situacijama.

Na treningu su prisustvovali članovi etičkih komisija iz opština: Berane, Bijelo Polje, Mojkovac,  Tivat, Herceg Novi  i  Plužine, kao i  lica koja obavljaju stručne poslove u opštinama za etičke komisije.

Kategorija: