Prvi sastanak TEMPUS projekta „Kursevi obuke javnih službi u regionu Zapadnog Balkana o održivom infrastrukturnom razvoju“
30.11.2012

30. novembar 2012. – Od 28. do 30. novembra je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu organizovan početni sastanak TEMPUS projekta „Kursevi obuke javnih službi u regionu zapadnog Balkana o održivom infrastrukturnom razvoju“, na kom je partner i Zajednica opština Crne Gore. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Zajednice Mr Zoran Čolović koji je upoznao ostale partnere na projektu sa organizacionom šemom, te dosadašnjim i planiranim aktivnostima Zajednice.

Projektom rukovodi Kraljevski institut za tehnologiju iz Švedske, a osim Zajednice opština Crne Gore partneri su Stalna konferencija gradova i opština Srbije, Asocijacija opština i gradova Republike Srpske, Univerzitet u Delftu -Holandija, Tehnički univerzitet Katalonije iz Barselone, Politehnika iz Torina, Univerzitet iz Banja Luke, Univerzitet Istočno Sarajevo, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Kragujevcu, i Univerzitet Crne Gore -Mašinski fakultet.

Projekat ima za cilj da se na nacionalnim univerzitetima, uz podršku eksperata sa partnerskih evropskih univerziteta, razviju kursevi kojima bi se najsavremenijim edukativnim metodama predstavnici javnih službi edukovali u oblasti energetske efikasnosti i održivog razvoja u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj.

Kategorija: