Održana konstitutivna sjednica Komisije za finansiranje lokalne samouprave
20.07.2012

Komisija za finansiranje lokalne samouprave je 20. jula 2012. godine održala konstitutivnu sjednicu na kojoj su izabrani predsjednik i potpredsjednik Komisije, kao i dogovorene buduće aktivnosti na kojima će ova Komisija zasnivati svoj rad.

Konstitutivnom sjednicom Komisije je predsjedavao Generalni sekretar Rajko Golubović.

Za predsjednika Komisije je izabran Mitar Matijašević, sekretar Sekretarijata za privredu i finansije opštine Nikšić, dok će na mjesto potpredsjednika u narednom četvorogodišnjem mandatu ovog radnog tijela Zajednice biti Božo Gospić, potpredsjednik opštine Pljevlja.

Komisija će u najvećem dijelu svoj budući rad posvetiti razmatranju problema u finansiranju lokalnih samouprava. S tim u vezi, predloženo je da jedna od narednih aktivnosti bude prikupljanje informacija iz svake pojedinačne jedinice lokalne samouprave o problemima sa kojima se suočavaju u izvršavanju poslova vezanih za javne finansije. Takođe, na sjednici je najavljena međunarodna Konferencija o fiskalnoj decentralizaciji koja će se održati 1-2. novembra 2012. godine u Budvi, a bilo je riječi i o Programu Najbolje prakse i drugim aktivnostima Zajednice opština koje su u toku, a odnose se na oblast finansiranja i jačanja fiskalnih kapaciteta opština.

Kategorija: