Prezentacije novih Modela opštinskih propisa Zajednice opština
02.12.2011

U Mojkovcu su 29. novembra, a u Tivtu 1. decembra 2011. godine, u organizaciji Zajednice opština i OEBS-a,  održane regionalne prezentacije Modela:

  • Sporazuma o saradnji Skupštine opštine i nevladninih organizacija,
  • Odluke o Savjetu za saradnju lokalne samouprave i nevladinih organizacija,
  • Poslovnika Skupštine opštine,
  • Odluke o načinu i postupku učešća lokalnog stanovništva u vršenju javnih poslova, i
  • Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim orgnizacijama.

Prezentacija u Mojkovcu održana je za opštine: Andrijevica, Bijelo Polje, Berane, Žabljak, Kolašin, Mojkovac, Plav, Pljevlja i Rožaje .

Prezentacija u Tivtu održana je za opštine južne regije: Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj.

Prezentacijama su, pored predstavnika opština: predsjednika skupština, glavnih administratora, sekretara skupština i starješina organa lokalne uprave za poslove opšte uprave i društvenih djelatnosti , prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija koje djeluju na području ovih lokalnih samouprava. Modele novih akata Zajednice opština su prezentovali: Ljubinka Radulović, pomoćnik sekretara Zajednice opština, Refik Bojadžić, Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje i Jovanka Laličić, Glavni administrator u Opštini Tivat.

Učesnici prezentacija u Mojkovcu i Tivtu su pokazali veliko interesovanje u pogledu pojedinih rješenja koja se utvrđuju Modelom Poslovnika skupštine opštine i Modelom Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim orgnizacijama, kao i u pogledu načina i postupka kandidovanja i imenovanja predstavnika nevladinih organizacija za članove Savjeta za saradnju lokalne samouprave i nevladinih organizacija.

Kategorija: