Održana Konferencija „Transparentnost i dobro upravljanje na lokalnom nivou“
28.11.2011

U petak, 25. novembra, sa početkom u 10:00h, u Apart Hotelu Premier, održana je konferencija na temu transparentnosti i dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

Konferencija je zaokružila projekat POTEZ (Projekat Odgovorne, Transparentne i Efikasne Zajednice) i na jednom mjestu je okupila veliki broj stručnjaka iz Crne Gore i regiona koji se bave uspostavljanjem dobrog upravljanja na lokalnom nivou.

Nakon uvodnih obraćanja Dragana Koprivice, izvršnog direktora CDT-a, Ivana Brajovića, ministra unutrašnjih poslova i Rajka Golubovića, sekretara Zajednice opština Crne Gore, uručene su  nagrade najbolje rangiranim jedinicama lokalne samouprave po istraživanju. Radi se o opštinama Kotor, Danilovgrad i Herceg Novi. Zatim su učesnici, kroz dvije panel diskusije, raspravljali o dobrim praksama i problemima na regionalnom nivou.

Na konferenciji su govorili, pored pomenutih: Mladen Jovović, pomoćnik ministra za lokalnu samoupravu, predsjednici i predstavnici crnogorskih opština, Venco Popovski iz organizacije MOST iz Makedonije, Anđelija Kovačević iz NVO OZON, Aleksandar Bratković iz organizacije PROCONCEPT iz Srbije, kao i ostali predstavnici nevladinih organizacija iz Crne Gore i regiona koji su prisustvovali konferenciji.

Kategorija: