Otvoreni dani, 10-13. oktobar, Brisel
12.09.2011

U Briselu se od 10. do 13. oktobra 2011, organizuje deveta po redu manifestacija pod nazivom Otvoreni dani, Evropska nedelja regiona i gradova. Događaj organizuju Komitet regiona EU i Direkcija za regionalnu politiku Evropske komisije, a on će okupiti donosioce odluka iz čitave Evrope, sa nacionalnog, regionalnog i lokalnog nivoa, kao i predstavnike biznis sektora, organizacija civilnog društva i investitore. Očekuje se prisustvo oko 5.000 učesnika na više od 100 organizovanih radionica.

Ovaj događaj predstavlja izuzetnu priliku da predsjednici opština predstave crnogorske opštine i interese lokalne samouprave Crne Gore pred svojim evropskim kolegama i potencijalnim donatorima, ali i da se bliže upoznaju sa aktivnostima koje su evropski gradovi i opštine sprovodili i sprovode u cilju evro-integracija. Na taj način će oni biti spremniji da se aktivnije uključe u EU aktivnosti na nacionalnom nivou, kako i da promovišu evropske vrijednosti svojim kolegama i građanima.

Registracija učesnika je otvorena do 28. septembra 2011. godine. Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na ovom važnom događaju, registraciju možete direktno izvršiti na http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/od2011/index.cfm

Program_eng (.pdf)