Odluka Izbornog panela o izboru „Najbolje prakse za 2011”
20.09.2011

Izborni panel, u sastavu: Radovan Ivanović, član (Ministarstvo unutrašnjih poslova), Goran Đurović, član (predstavnik nevladinog sektora), Vanja Starovlah, član (Zajednica opština Crne Gore), i Svetlana Laušević, posmatrač (OEBS) u postupku izbora najbolje prakse u sprovođenju Programa ”Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi”, na sjednici održanoj u Podgorici 19.09.2011. godine, donio je ODLUKU o izboru najboljih praksi u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori  za 2011. godinu:

1.      Najbolja praksa u oblasti „Odgovornost i transparentnost na lokalnom nivou je praksa opštine Nikšić  Jačanje transparetnosti rada organa lokalne uprave i veća uključenost građana u proces donošenja odluka“.

2.      Najbolja praksa u oblasti  „Položaj i uloga mjesnih zajednica u jedinicama lokalne samoupraveje praksa opštine Berane “Izgradnja dječijeg igrališta u MZ Pešca”.

3.      Najbolju praksu u oblasti “Priprema i upravljanje projektima Evropske unije” dijele praksa opštine Danilovgrad “Uspostavljanje funkcionalnog okvira za pripremu i upravljanje projektima Evropske unije” i praksa opštine Pljevlja Pripremanje i upravljanje projektima Evropske unije”.

4.      Najbolja praksa u oblasti „Održivi razvoj i zaštita životne sredine” je praksa opštine Budva „Podsticanje selektivnog prikupljanja otpada na teritoriji opštine Budva – PRIKUPI DA SE NE BACI“.

5.      Najbolja praksa u oblasti Unapređenje poslovnog ambijenta u lokalnoj samoupravi“  je praksa opštine Tivat  „Mikro-kreditni fond kao primjer unapređenja poslovnog ambijenta u lokalnoj samoupravi“.

Obrazloženje Odluke Izbornog panela biće saopšteno na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada za najbolju praksu, koja se održava 29. septembra u Hotelu Splendid, Budva.