|
Pretraživanje
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije
Donešen Plan obuka lokalnih službenika i namještenika za period februar – jun 2017. godine sa kalendarom obuka 14.02.2017

Savjet za obuku u lokalnoj samoupravi na četvrtoj sjednici održanoj 14.02.2017. godine,  donio je Plan obuka lokalnih službenika i namještenika za period februar – jun 2017. godine sa Kalendarom obuka.

Shodno Opštem programu stručnog osposobljavanja i usavršavanja lokalnih službenika i namještenika za 2016/2017. godinu, Planom obuka za period februar – jun 2017. godine,  planirane su obuke u skladu sa iskazanim potrebama jedinica lokalne samouprave za unapređenjem i usavršavanjem službenika i namještenika.

Detaljnije »

Izabrano novo rukovodstvo organa Zajednice opština 27.01.2017

Skupstina_jan 2017Na V sjednici Skupštine Zajednice opština održanoj 27.01.2017. godine u Podgorici,  izabarano je rukovodstvo organa Zajednice opština na mandatni period od dvije godine.

Za predsjednika Skupštine Zajednice opština ponovo je izabran Gradonačelnik Glavnog grada Podgorica  Slavoljub Stijepović, a za potpredsjednike Skupštine izabrani su Dragoslav Šćekić, predsjednik Opštine Berane i Ivan Novosel, predsjednik Skupštine Opštine Tivat.

Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Gradonačelnik Prijestonice Cetinje  Aleksandar Bogdanović, a za potpredsjednike Aleksandar Žurić, predsjednik Opštine Bijelo Polje i dr Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar.

Skupština Zajednice izabrala je i Nadzorni odbor. Funkciju predsjednika Nadzornog odbora obavljaće Dejan Medojević, predsjednik Opštine Mojkovac, dok su za članove izabrani  Branislav Đuranović, predsjednik Opštine Danilovgrad i Veselin Vukićević predsjednik Opštine Žabljak.

Detaljnije »

Održana IX sjednica Upravnog odbora Zajednice opština 27.01.2017

UO jan 2017U Podgorici je 27.01.2017.godine održana IX sjednica Upravnog odbora Zajednice opština. Sjednicom je predsjedavao Aleksandar Bogdanović, predsjednik Upravnog odbora.

Upravni odbor je informisan o sastanaku  predstavnika Zajednice opština i ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića. Dalji razvoj partnerskog odnosa između Ministarstva i Zajednice opština u sprovođenju obaveza iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, kao i mogućnosti za uspostavljanje instrumenta finansijske podrške za predfinansiranje EU projekata lokalnih samouprava bile su glavne teme razgovora.

Detaljnije »

Generalni sekretar u emisiji RTCG “Hronika gradova” 24.01.2017

Gostovanje 1Generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore Refik Bojadžić gostovao je 23. januara 2017. godine, u emisiji “Hronika gradova” na RTCG1 i govorio o aktuelnom stanju o lokalnim samoupravama,  o problemima koji su indetifikovani u njihovom radu, kao i o načinima na koji se može unaprijediti stanje u lokalnim samoupravama, o aktivnostima Zajednice realizovanim u 2016. godini, te o planovima Zajednice opština za 2017. godinu.

Detaljnije »

Usvojen Zakon o upravljanju komunalnim otpadnim vodama 23.01.2017

postrojenje-otpadne-vodeZakon o upravljanju komunalnim otpadnim vodama („Sl.list CG“, broj 2/17) stupio je na snagu 18. januara 2017. godine. Cilj zakona je da se ostvari sveobuhvatna zaštita voda i zemljišta, kao recipijenta otpadnih voda.

Zakon o upravljanju komunalnim otpadnim vodama, predstavlja normativni okvir, koji sadrži osnovne ciljeve vezano za rokove uspostavljanja kolektorskih sistema i sistema za prečišćavanje otpadnih voda, definisanje obaveze uspostavljanja programa sprovođenja Direktive Savjeta 91/271/EEC u aglomeracijama u zavisnosti od veličine i osjetljivosti recipijenta. Zakonom su pored komunalnih otpadnih voda prepoznate i vode sličnog sastava iz prehrambene industrije.

Detaljnije »