|
Pretraživanje
O zajednici opština

Zajednica opština Crne Gore je nacionalna asocijacija lokalnih zajednica Crne Gore.
O nama
Bilten Naša Zajednica
Unesite vašu email adresu radi dobijanja informacija o našim aktivnostima i događajima

E-mail:

Učlanivanje
Otpisivanje

Bilten Naša Zajednica
Baza podataka: Opštineske finansije
OBAVJEŠTENJE O JAVNOJ NABAVCI POSLOVNOG PROSTORA 29.07.2016

Zajednica opština Crne  Gore objavila je poziv za dostavljanje ponuda u otvorenom postupku javne nabavke za kupovinu poslovnog prostora u novogradnji korisne neto površine 180m2 – 200m2,  po principu „ključ u ruke“, ukupne procijenjene vrijednosti sa PDV-om 240.000,00€.

Rok za dostavljanje ponuda je 06.09.2016. godine do 12:00h.

Detaljnije »

Amandmani na Predlog Zakona o komunalnim djelatnostima 26.07.2016

Sekretarijat Zajednice opština Crne Gore je utvrdio Amandmane na Predlog Zakona o komunalnim djelatnostima i inicijativu za podnošenje Amandmana dostavio poslanicima, u skladu sa Sporazumom o saradnji sa Skupštinom Crne Gore.

Ključni amandman koji predlaže Zajednica odnosi se na predlog da se komunalna naknada, kao prihod opštine namijenjen za finansiranje troškova po osnovu vršenja komunalnih djelatnosti zajedničke komunalne potrošnje, počne ubirati od 01.01.2017. godine, a da se u prelaznom periodu pripreme opštinske odluke kojim se uređuje ova oblast.

Detaljnije »

Reagovanje povodom teksta objavljenog u dnevnom listu „Dan“ pod naslovom “Filip se pozvao na lažirano mišljenje” 22.07.2016

Povodom teksta objavljenog 21.07.2016 godine u dnevnom listu „Dan“ na strani 3. pod naslovom “Filip se pozvao na lažirano mišljenje”, Zajednica opština je pripremila reagovanje i dostavila ga dnevnom listu „Dan“ u sljedećem sadržaju:

“Povodom navoda u spornom tekstu da se Predsjdnik Crne Gore Filip Vujanović odbijajući da raspiše izbore za opštine u okviru Glavnog grada pozvao na lažirano mišljenje Komisije za razvoj lokalne samouprave Zajednice opština Crne Gore”, a radi objektivnog informisanja javnosti cijenimo za potrebno da saopštimo sledeće:

Detaljnije »

U Kotoru održana radionica Mreže opštinskih projekt menadžera 22.07.2016

foto_projekt menadzeri jul 2016U Kotoru se 21. i 22. jula 2016. godine održava sastanak – dvodnevna radionica Mreže opštinskih projekt menadžera, koju organizuje Zajednica Opština Crne Gore, uz podršku Kancelarije OEBS-a u Podgorici, a u saradnji sa Opštinom Kotor.

Detaljnije »

Rok za prijave na konkurs za najbolje prakse produžen do 10. septembra 2016. godine 20.07.2016

PROGRAM NAJBOLJE PRAKSE 2016 fotoZajednica opština Crne Gore nastavlja sa realizacijom projekata „Program najbolje prakse u lokalnoj samoupravi“, u saradnji sa Ministartsvom unutrašnjih poslova, i uz podršku Organizacije za bezbjednost i saradnju u Evropi (OEBS), Misija u Crnoj Gori, a rok za podnošenje prijava za konkurs za najbolju praksu je produžen 10. septembra 2016. godine.

Detaljnije »